Автор: Administrator   
Вторник, 31 Януари 2012г. 11:04ч.

Спортни танци


 

 

                Школата за състезателни танци е основава през далечната 1984г. в Пионерския дом от г-н Димитър Кондаклиев.

              През 1988г. той организира първия за града ни Републикански турнир по спортни танци, в който вземат участие състезатели от над осемдесет града от страната като до момента е организирал осемнадесет такива турнири в гр. Смолян.

              Той организира и първия Международен турнир по спортни танци, проведен в гр. Смолян през 1990г.

             В клубовете, които ръководи г-н Димитър Кондаклиев, своята танцова и състезателна подготовка получават стотици състезатели и танцьори, които са участвали в множество републикански и международни турнири и концерти като напр. в Германия, Полша, Румъния, Гърция, Кипър и в бившите СССР, Югославия и др. Спечелени са над триста златни, сребърни и бронзови медали, купи, грамоти и награди. Негови възпитаници стават републикански шампиони на България, печелят приза на Община Смолян „Спортист на годината", вземат участие в известното телевизионно състезание „Денсинг старс" .

               От началото на 2014г. г-н Димитър Кондаклиев работи в Обединен детски комплекс гр. Смолян като учител по спортни танци. Треньорската и учителската си дейност върши с голяма любов и всеотдайност. Работата му е подчинена на основната цел за изграждане на естетическо чувство и усет към красивото, укрепване на физическото състояние и нравственото възпитание на децата и младите хора на гр. Смолян.

 

Последна промяна от Сряда, 06 Юли 2016г. 12:44ч.